Tejberizs fagyi baracköntettel

Tejberizs fagyi baracköntettel

Érdemes ehhez a tejberizs fagyihoz botturmix-szal pépessé összetörni a rizst, mert úgy még finomabb lesz ez a recept!

4 személyre

  • 20 dkg rizs
  • 1 csipet só
  • 2 ek cukor
  • 2 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk citromaroma

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 3 dl tejszín
  • 1 ek porcukor
  • 6 ek frissen készült baracklekvár
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A rizst kevés sós, forró vízzel leöntve előfőzzük 20 percig, leszűrjük, majd a tejjel és az ízesítőkkel puhára főzzük. Ezután kihűtjük, és a krémsajttal összekeverjük. A tejszínt cukorral habbá verjük és lazán belekeverjük.

Végül dobozokba adagoljuk és baracklekvárral - amit frissen készítettünk - leöntjük a tejszínes rizst, és lefagyasztjuk.

Citromillatú bazsalikommal díszítve kínáljuk.