Tejfölös töltött karalábé recept

Tejfölös töltött karalábé

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
aranyhalacska

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1822

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A karalábék szép leveleit is használjuk fel!

3 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 2 db zsenge karalábé
  • 10 dkg darálthús
  • 1 evőkanál rizs
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • só, bors
  • rántás vagy habarás

Elkészítés

A rizst annyi vízzel tegyük fel főni, amennyi ellepi. 4-5 perc után zárjuk le és takarjuk be.

A karalábék leveleit, mosás után aprítsuk fel és tegyük lábasba. Az eggyik karalábét kivájjuk kis kanállal, a másikat feldarabojuk apró kockára. A darálthúst összekeverjük a kihűlt rizzsel, sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk a tojást és összedolgozzuk. A kivájt karalábéba annyit töltünk, hogy púposan legyen tele.

Feltesszük főni a levelekkel és a kockázott karalábéval, valamint, a kivájt karalábék belsejével. Ha forr, akkor apró gombócokat készítünk a maradék húsból, és azt is beletesszük. Ha megpuhult ( kb. 15-20 perc), besűritjük és a tejfölt hozzákeverjük.

Én a rántás elött kiszedem a gombócokat, valamint a töltött karalábét, így könnyebb keverni. Amíg fől a karalábé, készítsük el a rántást, így kihül amire használni kell és nyugodtan bele tudjuk keverni. Vizet nem kell rá tenni.


Tejfölös töltött karalábé recepthez kapcsolódó receptek

Tejfölös töltött karalábé

Tejfölös töltött karalábé

A karalábék szép leveleit is használjuk fel!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés