Teljes kiőrlésű áfonyás muffin - diabetikus recept

Teljes kiőrlésű áfonyás muffin - diabetikus recept

A lédús áfonyától roskadozó muffin igazi csemege, a teljes kiőrlésű liszt miatt pedig még a tápértéke is magas. Frissen, forrón fogyasztva kellemesen felmelegíti az embert egy-egy hideg téli napon. Megjegyzés: diabetikus recept.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 18 darabhoz:

  • 15 dkg liszt
  • 13 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 15 dkg nyírfacukor vagy eritritol
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál szódabikarbóna
  • 0.5 kiskanál só
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 2 db tojás
  • 2.4 dl író
  • 1.2 dl repceolaj
  • 20 dkg friss vagy fagyasztott fekete áfonya
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót, valamint a szerecsendiót. Egy másik edényben felverjük a tojást, az írót és az olajat, majd a két tál tartalmát lazán összekeverjük. A masszába végül beleforgatjuk a fekete áfonyát.

A kiolajozott vagy muffinpapírral kibélelt formákat háromnegyedig töltjük az elkészült masszával. 190 °C-on 18-20 perc alatt készre sütjük (akkor van készen, ha a muffin közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad a tészta). A süteményeket 5 percig a tepsiben hűlni hagyjuk, majd sütőrácsra helyezzük. Melegen tálaljuk.