Tésztával töltött, csőben sült paprika recept

Tésztával töltött, csőben sült paprika

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

65 perc

Megnézték:
2971

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A vékony metélttésztával és pikáns sajtkrémmel töltött paprika ideális előétel négy személyre, de vegyes salátalevelekkel és meleg kenyérrel tálalva könnyű vegetáriánus ebédnek is megfelel. Mindegy, hogy milyen színű paprikát töltünk meg, csak ne zöldet, mert az nem elég édes.

4 személyre

  • 3 evőkanál félzsíros tej
  • 5 dkg érett cheddar sajt lereszelve
  • 2 db paradicsom meghámozva, kimagozva ésfelkockázva
  • 2 db tojás felverve
  • 2 nagy piros narancssárga vagy sárga húsú paprika
  • 5 dkg linguine tészta
  • 1 1/2 kiskanál angol mustárpor
  • 3 evőkanál friss metélőhagyma apróra vágva
  • 0.5 kiskanál szárított majoránna vagy oregánó (szurokfű)
  • só és fekete bors, néhány szál metélőhagyma a díszítéshez

Elkészítés

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 4-es fokozat). Hosszában félbevágjuk a paprikákat, ügyelve, hogy a szárakat is elfelezzük. Kicsumázzuk, majd lobogó vízben 6-8 perc alatt puhára főzzük. Jól lecsepegtetjük, és konyhai törlőpapírra helyezzük.

A tésztát 10 perc alatt vagy a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint haraphatóra („al dente”) főzzük. Jól lecsöpögtetjük, és félretesszük.

Felverjük a tojásokat a sajttal, a mustárral, a tejjel, a metélőhagymával és a majoránnával vagy az oregánóval együtt. Belekeverjük a paradicsomot, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A félbevágott paprikákat lapos, tűzálló tálba vagy tepsibe helyezzük, ha eldőlnének, összegyűrt alufóliával megtámasztjuk őket (nehogy a töltelék kifolyjon belőlük). A paprikákat félig megtöltjük tésztával, majd erre kanalazzuk rá a tojásos-sajtos keveréket.

A sütőben 20-25 percig sütjük, vagy addig, amíg a töltelék összeáll, és aranysárgára sül. Metélőhagymaszálakkal díszítve tálaljuk, és tetszés szerint vegyes salátaleveleket adunk hozzá.

Tipp:

• Használjunk 5 dkg friss linguinét a száraz változat helyett. A friss tésztát 2-3 perc alatt kifőzhetjük. • Kiadósabb fogáshoz kifőzhetünk még 15 dkg tésztát, amíg a töltött paprikák sülnek. Forgassuk össze 1 evőkanálnyi felaprított metélőhagymával, és a paprikákat a tésztára helyezve tálaljuk. • Ízletes vacsorát készíthetünk két személyre, ha alaposan lecsepegtetünk és darabokra tördelünk 10 dkg sós lében eltett konzerv tonhalat, és a tojásos keverékhez adjuk. Egy adag ilyenkor 2 fél paprika. • A tojásos keverékhez adhatunk 4 kimagozott és apróra vágott zöld olajbogyót is.

Miért egészséges?

• A paprika kiváló C-vitamin-forrás, kétszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint az ugyanolyan tömegű narancs. A piros, a narancssárga és a sárga húsú paprikában megfelelő mennyiségű béta-karotin is van, amely, csakúgy, mint a C-vitamin, antioxidáns, és védi a szervezetet olyan betegségekkel szemben, mint a rák vagy a szív- és érrendszeri betegségek.

A recept tápértéke:

Adagonként, energia 180 kcal (751 kJ), fehérje 10 g, zsír 9 g (ebből telített 4 g), szénhidrát 15 g, (ebből cukor 7 g), rost 2 g, A-, B1-, B6-, C-, E-vitamin, niacin, B12-vitamin


Tésztával töltött, csőben sült paprika recepthez kapcsolódó receptek

Tésztával töltött, csőben sült paprika

Tésztával töltött, csőben sült paprika

A vékony metélttésztával és pikáns sajtkrémmel töltött paprika ideális előétel négy személyre, de vegyes salátalevelekkel és meleg kenyérrel tálalva könnyű vegetáriánus ebédnek is megfelel. Mindegy, hogy milyen színű paprikát töltünk…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés