Töltött cukkini kaporszósszal recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Töltött cukkini kaporszósszal - finom és egészséges recept.
- 40 dkg darált sertés-marhahús
- só
- 1 db tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb hagyma
- fűszerpaprika
- petrezselyemzöld
- 5 dkg csiperkegomba
- 1 db zöld kosszarvú paprika
- 1 ek rizs
- 0.5 dl száraz fehérbor
- friss kakukkfű
- bors
Az öntethez
- folyékony margarin
- 5 dl tejföl
- 0 kevés só
- 1 db tojás
- reszelt parmezán sajt
- 8 db cukkini (20-25 cm-es)
Elkészítés
A cukkiniket megmossuk, és karalábévájóval eltávolítjuk a magházukat, majd fóliával bélelt tepsibe tesszük, és kevés sóval megszórjuk.
A töltelékhez a hagymát, gombát, paprikát apróra vágjuk. Olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombát és a paprikát. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük borral és kicsit pároljuk. Hagyjuk kihűlni.
A húst sózzuk, borsozzuk, a tojással, a többi fűszerrel, a rizzsel és a kihűlt gombával összedolgozzuk, majd megtöltjük velük a cukkinik belsejét. A tejfölbe keverjük a tojást, a sót és a parmezánt, jól elkeverjük egy villa segítségével. Folyékony margarinnal megöntözzük a töltött zöldségeket, és leöntjük az öntettel. 180 fokon 30 percig sütjük.
Kapormártással és párolt rizzsel kínáljuk.