Tündérsüti recept
Beküldő: Tündi konyha Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Mikor megláttam ezt a csodaszép sütit, egyből szimpatizáltam vele! :) Ennek a desszertnek szerintem kevesen tudnak ellenállni, mint ahogy én sem tudtam. Ugye milyen szemet gyönyörködtető?! Omlós, linzerszerű tésztáján egy habkönnyű, ízletes pudingkrém található, szóval isteni finom, és olyan tündéres! :) Kislányos anyukáknak kötelező elkészíteni! ;)
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg szobahőmérsékletű margarin
- 5 db tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
A pudingkrémhez:
- 2 csomag puncs ízű főző pudingpor
- 5 dl tej
- 9 evőkanál cukor
- 450 g tejföl
- 5 db tojásfehérje
- rumaroma
- 0 pár csepp piros ételszínezék
A tetejére:
- porcukor
Elkészítés
Tepsi mérete: 20x36 cm
1. Először a pudingkrémet készítjük el. A tejből, a pudingporból és a cukorból megszokott módon sűrű pudingot főzünk. Mikor megfőztük, még forrón belekeverjük a tejfölt. Utána a tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és a tejfölös pudingba óvatosan belekeverjük. Végül pedig a rumaromát és a ételszínezéket is beletesszük. Jó alaposan összekeverjük.
2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd beletesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a csipet sót és a tojássárgáját. Jól összegyúrjuk, hogy egy puha tésztát kapjunk.
3. A tepsit kivajazzuk és lisztezzük. A tésztát 60-40% arányban két részre osztjuk. A nagyobbik cipót a kezünkkel egyenletesen a tepsi aljába nyomkodjuk, majd erre ráöntjük a pudingkrémet. A megmaradt tésztából pedig rudakat sodrunk, amit rácsosan a krém tetejére rakosgatunk.
4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük. Én sülés közben sütőpapírt helyeztem a tetejére, hogy ne égjen meg.
5. Mikor megsült és kihűlt, a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt szép, egyforma kockákra felvágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral.