Ünnepi linzer recept
Beküldő: Andi Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Nincs ünnep linzer nélkül, sőt karácsony sem. Ez egy olyan sütemény, amit nagyon szeretünk, ismerünk és mindig az adott ünnepre alakíthatunk formailag.
- 30 dkg liszt
- 1 csipet só
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 0.5 db citrom reszelt héja
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 1 db tojás sárgája
- baracklekvár a töltéshez
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a sóval, porcukorral, sütőporral, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a tojás sárgáját, a vajat/margarint.
Jól összedolgozzuk.
Lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy közepes méretű, hullámos szélű szaggatóval kiszúrjuk.
Minden második közepébe egy pici fenyő formájú kiszúróval mélyedést készítünk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 8 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
Sárgabaracklekvárral összeragasztunk egy teli és egy lyukas linzert.
Porcukorral meghintve kínáljuk.