Vinete - padlizsánkrém recept

Vinete - padlizsánkrém
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
4430

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt kend a kenyeredre!

4 személyre

  • 3 db padlizsán
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db citrom leve
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 dl étolaj (vagy olívaolaj)

Elkészítés

A padlizsánt forró grillen (vagy a sütőben) kívül szinte feketére, belül puhára sütjük. Amikor kihűlt, meghámozzuk, a magját kikanalazzuk, és feldarabolva egy szűrőbe tesszük.

30 perc alatt lecsepegtetjük, majd kinyomkodjuk, hogy ne legyen keserű.

Belekeverjük az apróra vágott vagy lereszelt hagymát és a citromlét, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Mintha majonézt készítenénk, állandó kevergetés mellett lassan hozzáadjuk az olajat, majd hűtőbe tesszük, és hagyjuk az ízeket összeérni. (Olaj helyett majonézt is használhatunk.) Kenyérrel vagy pitával tálaljuk.


Vinete - padlizsánkrém recepthez kapcsolódó receptek

Vinete - padlizsánkrém

Vinete - padlizsánkrém

Ezt kend a kenyeredre!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés