Zöldséges tészta csőben sütve

Zöldséges tészta csőben sütve

Egyszerűen csak összekeverjük az előzőleg kifőzött tésztát a zöldségekkel és a basamellel, majd irány a sütő.

2 személyre

  • 15 dkg fodros kockatészta
  • 15 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 5 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • őrölt bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 15 dkg reszelt sajt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szedjük ki és tegyük hideg vízbe.

A tésztafőző vízbe ezután tegyük bele a mexikói zöldségkeveréket, és pár perc alatt főzzük roppanósra, majd szűrjük és csepegtessük le.

Ezután szűrjük és csepegtessük le a tésztát is, majd keverjük össze a zöldséggel, és a közben elkészített besamel mártással.

Besamel mártás készítése.

A vajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsuk világos zsemleszínűre. (vigyázzunk hogy ne piruljon meg a liszt, csak éppen hogy világos zsemleszínű legyen)

Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett öntsük hozzá a tejet, és addig keverjük hogy csomómentes legyen. Keverés közben ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval, és adjuk hozzá a reszelt sajt felét. Ezután tegyük vissza a tűzre, és kevergetve addig főzzük még besűrűsödik a mártás.

Ezután adjuk hozzá a tésztás-zöldséges keverékhez az apróra vágott petrezselyemzölddel együtt, majd óvatosan forgassuk össze.

Egy sütőformát kenjünk ki vékonyan vajjal, majd öntsük bele, és szórjuk meg a maradék reszelt sajttal.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk.