Zsályás krumplis frittata recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 55 perc
Megnézték: |
Édes is meg nem is: édesburgonyával!
- 50 dkg édesburgonya
- 2 evőkanál olívaolaj
- tengeri só
- 4 db tojás
- 2.5 dl tejszín
- frissen őrölt fekete bors
- 3 dkg reszelt parmezán
- félmaréknyi friss zsályalevél
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A burgonyát meghámozzuk, és kockára vágjuk. Egy tálban összeforgatjuk a sóval és olajjal, majd tepsibe tesszük, és a sütőben kb. 25 percig sütjük, amíg a krumpli meg nem puhul.
A tojásokat kicsit felverjük, hozzákeverjük a tejszínt, fekete borsot és parmezánt, majd a keveréket egyenlően elosztva 12 szuflé- vagy egyéb kicsi sütőformába öntjük.
A sült édesburgonyát rászórjuk a sütőformák tetejére, megszórjuk zsályával, és 160 °C-on kb. 20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Tálalhatjuk melegen vagy hidegen is.
Zsályás krumplis frittata recepthez kapcsolódó receptek
Zsályás krumplis frittata
Édes is meg nem is: édesburgonyával!